Onderhoud

Er zijn Osaka kamerfilters met, maar ook zonder de vortex. Heeft/kiest u een model met vortex, dan is de vortex het eerste deel van uw filterlijn. Het is dan de bezinkingskamer waar het grove vuil wordt afgescheiden van het vijverwater. Dit bezinksel moet enkele keren per week worden afgevoerd. Dit gaat zeer eenvoudig, een kwestie van even de vuilaftapkraan openzetten en het vuil wordt direct afgevoerd. Als u voor een Osaka kamerfilter kiest zonder vortex, dan is de eerste kamer een borstelkamer. De borstels kunnen met een (tuin)slang worden schoongespoten. Dit dient teminste eens per week te gebeuren en kan men gelijktijdig door de vuilaftapkraan open te zetten het vuil eenvoudig afvoeren.

Ook het verdere onderhoud van een Osaka kamerfilter is zeer eenvoudig. De volgende kamers, gevuld met Japanse matten,  Alfa croc en bioringen zijn de biologische kamers en die moeten zoveel mogelijk met rust gelaten worden. Het enige dat u et deze laatste kamers moet doen is ook hier weer de vuilaftapkranen regelmatig openzetten, en indien het echt nodig zou zijn, het filtermedium slechts afspoelen met vijverwater. Het aantal keren dat een filter gespoeld moet worden hangt af van de samenstelling van de filterlijn en de visbezetting van de vijver.

Meerkamer filters zijn al sinds lange tijd het meest gebruikte filtersysteem, of het nu gaat over een gewone-, vis-, planten- of  een specifieke koivijver. Een Osaka kamerfilter zorgt voor de perfecte biologische balans in uw vijver. Samen met de bewezen en doeltreffende mechanische en biologische filtermaterialen in meerkamerfilters, is deze sterk ingeburgerde filtermethode zeer populair. Een groot voordeel van kamerfilters is dat u te allen tijde het filtermateriaal kunt aanpassen, waardoor de filtercapacitieit vergroot kan worden.

© 2011 - 2021 Osaka Group | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel