Installatie

filterdriekgravitywm.jpg

Bij een gravity opstelling staat het waterniveau in de filterbak op gelijke hoogte met het waterniveau in de vijver. De filterbak krijgt via een, of meerdere bodemafvoeren ( t.b.v. bodemvuil ), meestal gecombineerd met bijvoorbeeld een drijvende skimmer ( t.b.v. oppervlaktevuil ) het water aangevoerd. Het filter werkt dan volgens de wet van de communicerende vaten. Hierdoor beperkt u de vervuiling en onderhoud van het filter. De pomp wordt na de filterbak ( droog ) opgesteld. Hierdoor is het water gefilterd voordat de pomp het water wegpompt, naar bijvoorbeeld een plantenvijver of waterval. Het grote voordeel hiervan is dat de pomp minder onderhoud nodig heeft en meer capaciteit overhoud. Met als voordeel dat de vuildeeltjes groot blijven ( deze worden niet vermalen door een pomp ) en dus zwaarder waardoor deze  beter en sneller bezinken in het filter. Ook zijn er geen pompen en slangen zichtbaar in de vijver. Een van de andere voordelen is dat het filtersysteem goed uit het zicht geplaatst kan worden, bijvoorbeeld onder een hardhouten vlonderterras.

filterdriekpompgevoedwm.jpg

Een pompgevoed filtersysteem heeft als voordeel dat het gemakkelijk op een bestaande vijver kan worden aangesloten. De pomp wordt in het diepste gedeelte van de vijver geplaatst en pompt het vervuilde water door een slang of pvc-buis via de uvc-filter naar een filterbak. Deze uvc- en filterbak staan buiten de vijver opgesteld. Het water loopt via de uitgang van het filter terug, naar de vijver. Een meerkamerfilter is een open systeem, dit betekent dat de uitloop van de filterbak hoger moet zitten als het waterniveau in de vijver zodat het water probleemloos terug kan vloeien.

filterdriekpompputwm.jpg

Wanneer u toch met een bodemdrains en eventueel een skimmer wilt filteren, maar het filter boven het waterniveau ( bijvoorbeeld achter een waterval of in een tuinhuis ) wilt plaatsen, dan is een pompput een prima oplossing. Het water wordt bijvoorbeeld via bodemafvoer(en) en een skimmer, via leidingwerk Ø 110 mm naar de pompput afgevoerd. Wanneer er bijvoorbeeld slechts een (bodem)afvoer gemonteerd is, hebt u relatief een kleinere pompput nodig.

© 2011 - 2021 Osaka Group | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel